Skip to content

Datawarehouses

Datalon ondersteunt organisaties in het begrijpen en optimaliseren van hun data en bedrijfsprocessen.

Niet de data zelf, maar de inzichten verkregen uit de data zijn bepalend voor de koers van jouw organisatie. Datalon brengt jouw bedrijfsdata bij elkaar en zorgt ervoor dat deze data uit de verschillende bronnen ontsloten, verbonden en beschikbaar wordt gesteld. Vervolgens wordt dit helder gevisualiseerd in dashboards en/of rapportages.

De voordelen van een datawarehouse .

Een datawarehouse maakt de inzet en inrichting van Business Intelligence (BI) binnen uw organisatie een stuk eenvoudiger. Het datawarehouse verzamelt, valideert en combineert data afkomstig uit diverse operationele systemen binnen én buiten uw organisatie. Het is tevens de plek waar kritisch naar de kwaliteit van de data wordt gekeken en waar data wordt gemodelleerd zodat deze direct is te analyseren door de eindgebruiker. Het is uw fundament voor een betrouwbaar Business Intelligence proces. En daarmee het startpunt om data gedreven te werken.

Voordelen van een Datawarehouse:

  • Breng alle data in uw organisatie onder in één systeem;
  • Combineer data uit meerdere systemen om tot nieuwe inzichten te komen;
  • Verbeter de kwaliteit en consistentie van uw data;
  • Sneller analyseren van data binnen uw organisatie;
  • Eén bron van waarheid: ieder persoon gebruikt dezelfde definitie voor dezelfde KPI;
  • Beveilig uw data en bepaal per persoon wie welke data mag inzien;
  • Historische data: bekijk data uit het verleden ook wanneer dit niet in uw bronsystemen wordt vastgelegd;
  • Ontlast uw operationele systemen.

De Business Intelligence tool .

De BI tool haalt informatie uit het datawarehouse en kan deze snel omzetten in heldere rapportages en dashboards. Met één koppeling naar het datawarehouse heeft u direct inzicht in al uw data. Bijkomende voordelen zijn de veiligheid (u bepaald wie wat mag inzien), de snelheid van analyseren en iedereen in uw organisatie kijkt op dezelfde manier naar data.

Om onze datawarehouses op te bouwen maken we gebruik van de complete Microsoft BI Stack en Qlik. Dit kunnen we zowel on premise als in de cloud.

Onze consultants zijn gespecialiseerd in het opzetten en onderhouden van datawarehouses. Daarnaast kunnen ze u ondersteunen bij data migraties. Wij nemen u als organisatie mee in uw in het managen van uw data en kunnen u precies vertellen hoe uw ideale datawarehouse eruit komt te zien.

Beautiful dashboards with your data

Vandaag de dag wordt er binnen elk bedrijf ontzettend veel data gegenereerd. Datalon helpt u als organisatie door uw data grondig te analyseren en inzichtelijk te maken waar en welke processen er geoptimaliseerd kunnen worden.

Quick scan

Vul het onderstaande formulier in om een Quick scan aan te vragen.